Ademwerk opleidingen


Modules  

Krachtig gereedschap om de kwaliteit van ademwerk te verhogen


Somato emotional release

Soms blijkt uitsluitend ademwerk niet voldoende te zijn, om een  blokkade volledig los te laten die zich in het lichaam heeft vastgezet. Die blokkade heeft dan een vorm aangenomen van een energiecyste of een symptoom van een trauma, met een nog onopgeloste emotionele achtergrond. Somato-Emotional-Release is een combinatie van gericht lichaamswerk en counseling, waarbij tijdens het ondergaan van een ademsessie lichamelijke blokkades worden doorgepraat. Terwijl we contact blijven houden met het verbonden ademen is het mogelijk rechtstreeks met de blokkade te praten. Het weefsel of de cellen waarin de blokkade zich bevindt krijgen dan de kans om zich ook daadwerkelijk te uiten en hun verhaal kwijt te kunnen. Wanneer de opgesloten emotie zich volledig heeft uitgesproken dan pas is het lichaam bereid de volledige blokkade los te laten.

Primal Scream

Primal Scream is een synthese van, gestalt, psycho-drama, en ademwerk. Primal scream kan dieper gaan dan wat voor methode dan ook. Het boort diepere lagen aan die zelfs met andere intensieve vormen van Ademwerk maar met moeite naar boven komen. Want primal pijn zit vaak verborgen achter depressies, angsten, machteloosheid, saaiheid, machoachtig gedrag, gevoelloosheid, afstandelijkheid, dwangmatig gedrag, enz. Hieronder zit de pijn van vroeger, maar het is soms heel moeilijk om daar contact mee te maken.  De kracht van Primal Scream is dan ook om op een intense wijze onverwerkte kinderangsten en emoties naar buiten te brengen. Waardoor de jarenlang onderdrukte energie weer kan gaan stromen. Dit kan een drastische verandering van  negatieve gedragspatronen teweeg brengen. 

Voice dialoque

Voice dialoque is in essentie een eenvoudige en veilige methode  om het proces van bewustwording tijdens ademsessies te bevorderen. Wanneer je je gedachten en gevoelens waarneemt zonder te oordelen of bij te sturen kun je ontdekken dat er verschillende delen in jezelf zijn met elk een eigen karakter. Zo heeft iedereen b.v in zich de Beschermer, , de doordrammer, de Criticus, de kwetsbare en de Zorgzame. We zijn ons vaak niet bewust hoe sterk ons leven door hen wordt bepaald. Door die verschillende delen van onszelf te ontmoeten en ze een plaats te geven komen we in ons leven tot heldere keuzes

Healing your inner child

Dit is een  methode die een intuitief gesprek opgang brengt tussen het kind in jezelf en de volwassene. In dit gesprek kom je  lichamelijk en emotioneel in contact met het kwetsbare kind in jezelf. Vanuit de actieve accepterende houding  van de volwassene maak je contact met beladen kinderlijke angsten, boosheid en verdriet, niet om dit alles te analyseren maar om  een mogelijk pijnlijk verleden los te laten . De kern van deze methode is het accepteren van het innerlijke kind en het afstand nemen van de alles bepalende en inperkende ouder-stemmetjes.Voor  mensen die nogal rationeel zijn ingesteld is dit een schitterende manier om zich emotioneel te openen.

Kosten modules

De verschillende modules bestaan uit 1 dag van 10.00-17.00 uur.  De kosten van    iedere module  bedraagt  € 150,- p.p. -  inclusief een  Syllabus.
Contactformulier