Ademwerk opleidingen


Opleiding Relatie Ademwerk


WAT IS RELATIE ADEMWERK?


Relatie-Ademwerk is een vorm van ervaringsgerichte relatietherapie.  In deze therapie worden manieren aangeboden om tot een diepgaand contact te komen tussen partners. Opdat zij weer kunnen voelen hoe het is om werkelijk dicht bij elkaar te zijn. Daarbij wordt uiteraard veelvuldig gebruik gemaakt van de adem, want ademen is voelen. Relatie Ademwerk bevordert groeiprocessen, het werkt als een vergrootglas op de relatie. Hierdoor wordt alles wat in de relatie leeft, meer zichtbaar en beter voelbaar.

Schaduwkanten komen in de schijnwerpers te staan en het kan duidelijk worden of de relatie gebaseerd is op angst of op liefde. Met Relatie-Ademwerk krijg je zicht op waar en wanneer je uit verbinding gaat en hoe je die verbinding weer kunt herstellen. In deze opleiding krijg je inzicht in en ervaring met Relatie Ademwerk. Je leert het gedachtegoed en methodieken met vereiste zorgvuldigheid toe te passen en te integreren in je eigen werk.
LEES VERDER
 

DOELGROEP

Deze opleiding staat open voor diegenen die zich verder willen bekwamen in het werken met relaties vanuit het perspectief van de adem. Deelnemers hebben ervaring met Ademwerk. De opleiding is ook toegankelijk voor iedereen die in hun praktijk gebruik maken van de adem als manier van werken met anderen. Er zal wel een orientatiegesprek worden gevoerd.

Dit gesprek is nodig om te onderzoeken of de opleiding wel aansluit met datgene wat men wenst. Regulier en alternatief opgeleide therapeuten die geen ervaring hebben in het werken met de adem, en die naast hun eigen vakgebied zichzelf op een dieper niveau willen scholen in Relatie-Ademwerk, bestaat de mogelijkheid een korte intensieve ademtraining te doen, voordat zij aan de opleiding beginnen.


INHOUD VAN DE OPLEIDING

In deze opleiding staat het partner ademwerk, diepgaand contact maken en de persoonlijke ontmoeting centraal. Door het intensieve ademwerk worden partners zich bewust van hun eigen basisproblematiek. Elke relatie wordt niet alleen beïnvloed door de wisselwerking tussen beide partners, maar ook vaak onbewust, door de relatie die je met je ouders had. Het wordt duidelijk welke onbewuste processen er bij beiden spelen.

Hierdoor zullen ze minder snel eigen beperkingen, waar ze zelf verantwoordelijkheid voor zijn, op de ander projecteren. Gedurende de opleidings-dagen wordt de theorie en praktijk op elkaar afgestemd. Er zal veel geoefend worden door de deelnemers met thema's zoals angst, schuldgevoelens, kwaadheid en waardering, waarbij de adem eveneens een belangrijke rol speelt. Hierdoor ontstaat openheid om werkelijk jezelf te kunnen zijn , niet alleen in de relatie met jezelf, maar ook in de relatie met de ander.

 

KLEINSCHALIGHEID

Aangezien de ademhaling in vrijwel iedere therapievorm van fundamenteel belang is, staat dit centraal binnen alle opleidingen die ik geef. Je ontwikkelt vaardigheden en inzichten om middels intensieve ademhaling verdiepende processen in het bewustzijn te brengen. 

De kleinschalige opzet van de opleiding draagt daar in grote mate aan bij. Er wordt uitsluitend 1 op 1 gewerkt. Dit maakt het gemakkelijker in te spelen op individuele behoeften en wensen. De kracht van kleinschaligheid ligt bovendien in het aanbieden van een meer persoonlijke intensieve begeleiding in een vertrouwde sfeer die stimuleert en inspireert in een veilige omgeving. Er is meer persoonlijke aandacht en betrokkenheid tussen student en docent. 


OPLEIDINGSKOSTEN

De opleiding bestaat uit 5 dagen van 10.00-17.00 uur.  De kosten van de opleiding bedragen € 750,- p.p. of 5x € 150,-  inclusief een uitgebreide Syllabus. Alle opleidingsdagen en supervisie sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte, Sint Bonifatiusstraat 22 te Leidschendam. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Centraal station Leiden bus 45, en vanuit Centraal station Den Haag bus 45 & 46. Ook met eigen vervoer gemakkelijk te bereiken. Bovendien is er altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.  
 
Contactformulier

 
De adem is onze trouwste levenspartner,
zolang we leven